AHINSA SHOES Nederland & België

BAREFOOT | VEGAN | ETHICAL | HANDMADE IN CZECH REPUBLIC

Over Ahinsa Shoes?

Ahinsa Shoes zijn barefoot, handgemaakte schoenen uit Tsjechië.

Volgens de oude Vedische literatuur betekent Ahinsa geweldloosheid, verheven en verantwoordelijke manier van leven.

Wij hebben voor deze nam gekozen omdat wij produceren onze schoenen :

Met respect voor dieren:

Ahinsa schoenen zijn 100% vegetarisch / veganistisch, ze bevatten geen dierlijke componenten: Onze schoenen bevatten geen dierlijke materialen, de productie is niet verbonden met het lijden van mens of dier (meer in Ethische productie)

Met respect voor mensen en natuur:

Wij streven naar "fair trade" ethische productie zonder uitbuiting en misbruik van werknemers:

Fair voor mens

De gehele productie van Ahinsa shoes gebeurt uitsluitend in Tsjechië, onder waardige sociaal-economische werkomstandigheden die voor alle medewerkers gelden.Voor de productie gebruiken wij uitsluitend materialen afkomstig uit EU landen (meeste materialen hebben oorsprong in Tsjechie.

Fair voor de natuur

20,- CZK uit elke verkochte paar schoenen wordt gedoneerd aan het planten en beschermen van bomen.De schoenen zijn compleet en uitsluitend gemaakt in Tsjechië, in één regio – waardoor de negatieve invloed van intercontinentale transport op milieu wegvalt.Voor de bezorging hebben wij voor partijen gekozen, die bewust zijn van hun verantwoordelijkheden naar hun medewerkers en het milieu.

De schoenen zijn ontworpen door fysiotherapeuten :

Wij geloven, dat het menselijk lichaam volmaakt is en elke ingreep in haar natuurlijke functie, in haar natuurlijke mogelijkheden en in haar natuurlijke beweeglijkheid veroorzaakt een pathologische compensatie in andere delen van het systeem .

Schoenen zijn een fundamentele ingreep in de natuurlijke functie van het lichaam. Daarom zijn Ahinsa Shoes zo ontworpen, dat de voeten zo min mogelijk gelimiteerd zijn in hun natuurlijke functie. Zodat de mens zich in de schoenen net zoals op blote voeten (barefoot) voelt.

Onze mening is dat de schoen de anatomische vorm (structuur) van de voet moet volgende functie van de voet moet respecteren. In de praktijk betekent dit genoeg ruimte voor de tenen (brede voorkant) - de tenen kunnen voldoende steunen en afstoten; de voetboog wordt voldoende gestimuleerd; geen verhoging in de hak – voet (ook het hele lichaam) is in zijn natuurlijke en gebalanceerde houding, gewrichten kunnen gecentraliseerd zijn (optimaal belastbaar zijn)dunne en flexibele zool – de voet kan voldoende “het terrein aflezen” en zo krijgen de hersenen de nodige informatie om het lichaam in balans te houden. De voetboog is voldoende gestimuleerd, de voet kan reageren op veranderingen in het terrein. Bij het afzetten worden de krachten goed overgebracht naar de ondergrond; minimaal gewicht van de schoen; de schoen deformeert de voet niet, haar maximale beweeglijkheid wordt behouden, het voelt bijna alsof je op blote voeten loopt (barefoot).

Over Ahinsa Shoes Nederland & België

Ludka Vloemans

Tel: 0644 209 206 Mail ons

Ahinsa Shoes Nederlan & België is vertegenwoordigd door Ludka Vloemans. Ludka komt oorspronkelijk uit Tsjechië waar ze vanaf haar jonge jaren veel gesport hebt; turnen, skiën, fietsen, wandelen, atletiek. Vanaf de eerste opleiding als een docent lichamelijke opvoeding is ze niet meer gestopt met studeren over beweging en het menselijk lichaam en dat is ook haar werkgebied gebleven.  De thema's zoals het belang van een sterke voet, het voelen, de ademhaling, de balans tussen ontspanning en inspanning, de werking van het brein zijn in de laatste jaren als een rode draad in haar werk te vinden. 

Voor meer informatie over persoonlijke begeleiding: Naturally Fit 

                                                             NEEM CONTACT MET ONS OP

Volg ons op: